Department: Faculty of Built Environment and Surveying

FABU Terima Dekan Baharu

Majlis Serah Tugas oleh Mantan Dekan Prof. Ts Dr. Mohd Hamdan Ahmad kepada Dekan Baharu, Prof. Sr Dr. Hishamuddin Mohd Ali telah diadakan pada 1 Jun 2020 (Isnin) bertempat di Bilik Mesyuarat 1, FABU dengan turut disertai oleh pengurusan fakulti dan wakil staf. Majlis ringkas ini telah diadakan dengan mengikuti Prosedur Operasi Standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Baca Lebih Lanjut

Aplikasi UTM Geotrees Pantau Tumbesaran Pokok Pupuk Kelestarian Masyarakat

Satu sesi perpindahan teknologi, Geotrees hasil inovasi daripada kajian kumpulan Penyelidikan TropicalMap, Fakulti Alam Bina dan Ukur, Universiti Teknologi Malaysia telah diadakan kepada 50 guru-guru sekolah di sekitar Pulau Langkawi, Kedah untuk membantu para guru dan LADA memupuk amalan kelestarian bagi mencapai  Matlamat Pembangunan Mampan (SDG), di kalangan pelajar dan komuniti di Langkawi.

Baca Lebih Lanjut

GEOINC 2020 Galak Keseimbangan Pelajar Dalam Akademik dan Kokurikulum

Program Geoinspire Nature Camp (GEOINC) 2020 adalah sebuah program Top Bidder anjuran Kelab Geoinformatik, UTM diterajui oleh saudara Kogulan a/l Kumaran, selaku pengarah program yang telah diadakan pada 7 Mac 2020 di Gelanggang Bola Keranjang, KRP dan 12 Mac 2020 di Desaru, Johor Bahru.

Baca Lebih Lanjut

SUBMIT NEWS

All UTM staff are welcome to submit any type of news, hard or soft. Hard news is the kind of fast-paced news that usually appears on the front page of newspapers.
Read more >>


submit news

Previous Months’ News

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!