Department: School of Mechanical Engineering

UTM Rangka Kerjasama Strategik Bersama MMHE

Fakulti Kejuruteraan, Universiti Teknologi Malaysia (UTM) telah menerima lawatan rasmi daripada wakil syarikat Malaysia Marine and Heavy Engineering Sdn. Bhd (MMHE) pada 15 September 2020, untuk membentuk kerjasama penyelidikan strategik antara UTM dan industri dalam bidang penyelidikan yang diketuai oleh Prof. Dr. Naomie Salim. MMHE terlibat secara langsung dalam pembinaan berkaitan dengan sektor kejuruteraan berat dan kejuruteraan perkapalan.

Baca Lebih Lanjut

UTM Hasilkan Kotak Aerosol Bantu Barisan Hadapan Perangi Covid-19

JOHOR BAHRU, 29 Mac — Universiti Teknologi Malaysia (UTM) sentiasa bersedia memainkan...

Baca Lebih Lanjut

PETERA, UTM anjurkan IDeX’19 Bangunkan Teknik Reka Bentuk yang Cekap

PETERA telah menganjurkan IDeX’19 pada 12 Januari 2020 (Ahad) melibatkan pelajar tahun akhir seramai 260 orang pelajar yang mengambil kursus Rekabentuk Sistem pada Semester 1 Sesi 2019/2020 yang bertempat di aras 3 bangunan E07, Sekolah Kejuruteraan Mekanikal. Turut hadir sebagai Juri kepada program ini adalah Dyson Manufacturing Sdn. Bhd dan Pensyarah Kejuruteraan Mekanikal, UiTM Pasir Gudang.

Baca Lebih Lanjut
  • 1
  • 2

SUBMIT NEWS

All UTM staff are welcome to submit any type of news, hard or soft. Hard news is the kind of fast-paced news that usually appears on the front page of newspapers.
Read more >>


submit news

Previous Months’ News

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!